FRISS
TRAFIK KÖR
TRAFIK
ELŐADÁSOK
KIÁLLÍTÁSOK
PROJEKTEK
PIKNIKEK
TÚRÁK
KOCKAHÁZ
FUGA
DÉK
TRAFIK-DÍJ
MŰHELY
SAJTÓ
PARTNEREK
KAPCSOLAT
IN ENGLISH

Kép

A 2010-ben felújított Trafik mint Kortárs Művészeti Pont igyekszik művészetet, kultúrát közölni az érdeklődő "utca embere" felé. Ebben az utcabútorként funkcionáló interaktív kiállítótérben különféle mesteremberek, képzőművészek, építészek bemutatása mellett rendszerint feltűnnek fotókiállítások, pályázati tervek az üvegfal mögött. A Trafikban tablókon, művészeti tárgyakon felül rendszerint az alkotót vagy az aktuális témát bemutató, saját készítésű rövidfilmek, interjúk is láthatók, melyek nagyrésze itt is elérhető.  
 
Kép2014. október - november
BALÁZS MIHÁLY DLA
/////////////////////////////////
 
Balázs Mihály DLA építész nevéhez fűződik több megépült családi ház, oktatási és főként szakrális épület.  Az általa képviselt építészeti szemlélet, szakmai alázat és emberi szerepvállalás együtt határozza meg a többszörösen méltán elismert és kitűntetett szakembert, aki építészeti munkásságán túl tanszékvezető egyetemi tanár és a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Főbb munkái többek között a Kazincbarcikai Görögkatolikus templom, a nemzetközi sikert is aratott MATÁV Igazgatási Központ, a Nyíregyházi Görögkatolikus Hittudományi Főiskola épülete, a EKF program keretein belül épült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Pécsett, Hernádon a Szent Család közösségi ház valamint a Győr-Kismegyeri katolikus templom.  

A kiállításra készült interjúban Balázs Mihály mesél élete meghatározó fordulópontjairól, fontosabb munkáiról és szakmai hitvallásáról. A Trafik Kör által alapított ÉV ALKOTÓJA díjat 2014-ben az Egyesület egyhangú elismerése képen Balázs Mihálynak ítélte. 
 
 
 
Kép2014. augusztus - október
BALOGH ELEONÓRA
////////////////////////////////

Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi- díjas üvegművész, restaurátor mesélt nekünk az építészeti üvegről, eddigi szakmai pályafutásáról, az építészet és az üvegművészet kapcsolatáról , valamint a későbbiekre vonatkozó terveiről. Köztéri építészeti üveg munkái számos helyen megtalálhatók az országban, fontosabb alkotásai: Gresham Palota; New York Palota; MÜPA; Klotild Palota; SAS Radisson, Kiev; Bajza Gimnázium, Hatvan; Tiszadobi Andrássy Kastély; Székesfehérvári Szent Anna Kápolna; Gyügyei Református templom; Siklósi vár; SOTE Rektori tömb; Nyíregyházi Nyírvíz palota. 

 
Kép2013. szeptember - november
EKLER DEZSŐ DLA
///////////////////////////
 
A Trafik Kör 2013-ban "Év alkotója" díját Ekler Dezső, Ybl-díjas építész kapta. A elismerés célja minden évben, hogy jelentős munkássággal rendelkező alkotókat hívjunk meg kiállítani Dabasra, akik hazánk építészeti, művészeti életét formálták és mai napig is formálják. Ekler Dezső neve a tavalyi évben ismét sokat szerepelhetett a sajtóban, hiszen az általa tervezett somlóhegyi pincészetével és pezsgőérlelőjével hazánk újabb alkotással kerülhetett fel a nemzetközi építészeti térképre. A Trafikban, rendhagyó módon, egy projektorról kivetítve lesznek láthatók Ekler Dezső alkotásairól szóló filmek. A filmek időtartama órákban mérhető, ezért a látogatók a nap vagy a hét különböző időszakaiban visszatérve más-más épületeket ismerhetnek meg. A filmek között szerepel majd a Trafik Kör Ekler Dezsővel készült interjúja is, amely az egyik legaktuálisabb, legfrissebb film az építészről.
 
Kép2013. július - augusztus
ATTALAI ZITA
///////////////////////

Attalai Zita, nemzetközileg elismert cipőszobrász művei szolgálnak a Trafik új kiállításának alapjául. 1987-ben, az Iparművészeti Főiskolán végzett, ahol a folyamatos gyárlátogatások során beleszeretett a cipőkbe. Sok más művészhez hasonlóan először külföldön vált híressé, ezután ismerték el itthon is, mint értékes alkotót. A kizárólag természetes anyagokból készült lábbeliknek lelke és hangulata van, állítja a művész, amit senki nem vonhat kétségbe, ha rátekint az aprólékosan kidolgozott részletekre.  Az évszázados mesterséget művészi szintre emelő alkotások egy hónapig tekinthetők meg egy videó társaságában, melyben átfogó képet kapunk arra, mit is jelent cipőművésznek lenni, hogyan válik valaki azzá.

Kép
2013. május - július
FOGARASI FERENCNÉ VALIKA
//////////////////////////////////////////////////
Fogarasi Ferencné, Valika néni  1928-ban született, Zagyvapálfalván. A kézimunka alapjait még kislányként az iskolában sajátítottal el majd autodidakta módon tanult meg szabni és varrni. Gyermekeinek sokszor maga készítette a ruháit.

A gobelinnel 70 éves korában -férje- Feri bácsi elvesztése után kezdett el komolyabban foglalkozni. Azóta tudását művészi szintre fejlesztette és már nem csak -szülő városában- Salgótarjánban hanem az ország több pontján is nyílt kiállítása.
A dabasi Trafikban 2013-ban nyílt kiállítása megejtően szép gobelin képeiből. Ez a CD a Vele készült interjút és néhány munkáját tartalmazza, ami a Trafik Kör Kortárs Művészeti  egyesület archívumának része.
Mi a film készítői örömmel adjuk át Valika néni üzenetét kortársainak és az őket követő generációknak.

„…akár fiatal,akár idős valaki bármivel, amivel komolyan foglalkozik ,abban mindig örömet lelhet. Örömet lehet lelni abban is, ha azzal az ember ajándékozik. Örülök,hogy adhatok és örülök annak, aki örül neki.”

Kép