FRISS
TRAFIK KÖR
TRAFIK
ELŐADÁSOK
KIÁLLÍTÁSOK
PROJEKTEK
PIKNIKEK
TÚRÁK
KOCKAHÁZ
FUGA
DÉK
TRAFIK-DÍJ
MŰHELY
SAJTÓ
PARTNEREK
KAPCSOLAT
IN ENGLISH

Kép

2013. december   Trafik-Stop                                                                                                 

Trafik Kör által tervezett buszmegálló Dabason.

Hosszú vajúdás után, igazi csapatmunkaként megszületett a "Trafik Kör buszmegálló". A mellékelt interjút a Dabas TV készítette Ligetvári Istvánnal, az egyesület elnökével.
 
 
Alapötlet: Balog Ádám
Alkotótársak: Ligetvári Dorottya, Balog Ádám, Póra Csaba, Kántor Csaba, Lakos Zoltán, Orgován Viktor, Ligetvári István
Projekt manager: Talapka Gábor
Grafikai terv: Ligetvári Dorottya
Grafika kivitelezés: Borus Zoltán ,Puskás Attila (Govisualstudio)
Kivitelezés: PATINA ZRT. Dabas
 
 
 2012. december   "Fába róva, földbe ütve"                                                                                    

Fejfamentő akció Dabas-Gyónon.

A dabas-gyóni evangélikus fejfás temető már régóta használaton kívül van. Építőművészeti értéke jelentős, ezért a jelen generációk feladata, hogy minél szakszerűbben megmentse a temetőt a teljes pusztulástól. A Trafik Kör - Kortárs Művészeti Egyesület és a Dabas-Gyóni Evangélikus Egyházközség összefogásának első megmentési akciója a fejfák becsomagolása volt 2012. december 20-án, hogy megvédjék azokat a téli fagyoktól. A becsomagolás praktikus jelentőségén túl az is cél volt, hogy felhívják a figyelmet magára a temetőre, és annak rossz állapotára.

 
 
 
 
 2012. január   Az ember építése                                                                                                     

13. Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilon kurátori megbízatására készült pályázat.

Az ember újra épít(ése) / Build man, not only buildings!

" Az építészetnek kötelessége választ adni korunk társadalmi kihívásaira. Nem csak azért, mert az építész a közösség meghatározó szereplője hanem, mert a munkájával létrehozott fizikai környezet hatással van az egyén mentális (érzelmi) állapotára. ... Embert és környezetét együtt kell építeni, működő közösségeket kell teremteni. Egyensúlyt kell létrehozni a tárgyi és a belső érzelmi (lelki) világ között."
 
Minden cselekvés és tér szimbolikus jelle­gű: a belépés után a látogató felöltené a munkaruhát, áthaladna a „nádason”, kiválasztana egy nádszálat, elvenne egy kelléket, áthaladna a műtermen, majd beépítené a közös szoborba a szálat – mindehhez 700 000 nádszálat használna fel a kiállítás –, végül végig­haladna a „sivatagon” és kilépne a pavilonból. Eközben a falakon elhelyezett vetítőfelületeken magyar hangulatot kölcsönző, jó ízléssel összeállított vide­ók futnának: szélfútta nádas, legényes, mozgásművészeti előadás.

A mellékelt film az installációs tervet bemutató prezentációs előadásra készült. A benyújtott pályázati anyag ide kattintva elérhető.

 
 
Alkotók: Ligetvári István, Balog Ádám, Nagy Zsuzsa, Ligetvári Dorottya, Varga Imre
 
 
 2012. szeptember   Pallók+K                                                                                                          
 
Köztéri közösségépítő rendszer - a Trafik Kör és D1618 Műhely közös projektje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011. május 6-án került megrendezésre a második Szalonna Kör, ahol a gyóni Kör utca lakói értékelhették a BME Mesterkurzus hallgatói által készített terveket. A hallgatók feladata a Kör és Áchim utca sarkán lévő tér rendezése volt. A pályaművek szerzői figyelembe vették az első Szalonna Kör alkalmával összegyűjtött lakossági javaslatokat. A tervbemutatót követően a lakók elmondhatták véleményüket a pályaművekről, és kiemelték azok értékeik; majd elhatározás született, hogy a hallgatók kidolgoznak egy mindenki számára elfogadható végleges tervet.  

 

 

 
_____________________________________________________
2011.04.18.: Szalonna Kör - Ötletpiknik
2011. április 12-én került sor a Szalonna Kör ötletpiknikre a Kör utcában a BME Építész Mesterkurzus és a Trafik Kör közös szervezésében. Az oldott hangulatú fórumon a résztvevők a rossz időjárás ellenére is aktívak voltak, és ötleteikkel hozzájárultak saját környezetük jövőképének kialakításához.  A Kör utca kiteresedéseit a helyszínen elnevezték: Közkút tér, Epres tér, Torzsa tér. A tereknek a lakók más-más arcot és rendeltetést adnának, ahol elősegítenék a közösségi élet felpezsdítését, ami a helyre az előző korokban is jellemző volt.
 
 
____________________________________________________
 
 
gyóni apácatemető  és a felső-dabasi Lakrovics-kápolna felújítása