FRISS
TRAFIK KÖR
TRAFIK
ELŐADÁSOK
KIÁLLÍTÁSOK
PROJEKTEK
PIKNIKEK
TÚRÁK
KOCKAHÁZ
FUGA
DÉK
TRAFIK-DÍJ
MŰHELY
SAJTÓ
PARTNEREK
KAPCSOLAT
IN ENGLISH

Kép

Kép
2014. december
AZ ÉV KULTURÁLIS ESEMÉNYE DABASON
/////////////////////////////////////////////////////////////////
 
Kép
 
A rangos elismerést egy olyan esemény kapta meg, amely a Tisztelet és Megbecsülés Évének egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Kulturális jelentősége, történelmi évfordulóhoz, híres történelmi személyiséghez való kötődése miatt is kiemelkedő. Az esemény megvalósítása jelentős összefogással történt, amelyben minden résztvevő szakmailag kiemelkedőt alkotott.

Az esemény, amelyet a képviselő-testület 2014-ben jutalmazott a Kossuth-síremlékavató ünnepség, amelyet Kossuth László halálának 175. évfordulója alkalmából, az alsódabasi református temető helyreállítását követően 2014. október 10-én valósulhatott meg. Az emlékhely megtervezése három építész munkáját dicséri, Ligetvári István mellett Kovács Zoltán és Kántor Csaba építészek is kivették a részüket a tervezési munkálatokból. Az eseményen a protestáns egyházak vezetői mellett jelen voltak határon túlról, az elszakított területekről érkezett testvéreink is, akik egy-egy marék földet szórtak az emlékmű talapzatára.

A díjat mindazok a személyek vehetik át, akik az avatóünnepség megvalósításában részt vettek:
Ligetvári István, Kovács Zoltán és Kántor Csaba építészek, a kegyeleti park tervezői
Kapui Ágota, Kabinetiroda vezető, az avatóünnepség műsorának összeállítója
Papst József, hagyományőrző, aki a résztvevő, közreműködő közel ötven 48-as honvéd Dabasra szervezésén fáradozott
A leleplezésnél közreműködő négy dabasi fiatal hölgy: Mész Adrienn, Kőszegi Blanka Zoé, Feth Szandra és Kuli Dorka
A szervezőmunkában oroszlánrészt vállalt a Polgármesteri Kabinetiroda három munkatársa Bálint Katalin, Gogolák Mariann és Feldman László aki az esemény műsorvezetője is volt egyben.
forrás: dabas.hu
Kép
 
 
Kép
2014. október
TIK-LAK, AVAGY URBÁNUS CSIRKE ÓLAT KERES
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
DESIGN TYÚKÓL országos formatervezői pályázat 2014.
 
A hagyományos falusi élet tipikus jelképe a tyúk, a baromfiudvar. A pályázat célja, hogy a vidéki életforma meghatározó eleme a modern design eszközeivel újraértelmezve kerüljön a figyelem középpontjába. Lehetőséget teremtve ez által, a hagyományos formavilág és jó gyakorlat városi környezetbe való áthelyezésére, a városi élet humanizálására, egyúttal a vidéki környezet és életvitel modernizálására.
 
Kép
 
Diákkategória győztes pályamű: „TIK-LAK”
Készítők: Kosztolányi Enikő, Ligetvári Csenge Luca, Ligetvári Dorottya Sára
 
A legjobb pályaművek az őszi eredményhirdető-kiállítás keretein belül élőben is megépültek és "tesztelődtek" Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban.

 
Kép